13-01-2017  veel auto’s raakten van de weg door hevige sneeuwbuien.Door het vele sneeuw raakte diverse bestuurders van de weg. zo ook bij Wijnjewoude

17-01-2017 Schip ramt Schuilenburg brug bij Sumar.

Bij de aanvaring raakte niemand gewond. Verkeer over de Schuilenburgerweg was op dat moment niet mogelijk omdat het onbekend is wat de schade was.

23-01-2017 Schapen vluchten over het ijs.

De brandweer van Ureterp had een drukke middag met de schapen. Éen schaap werd gered omdat hij onder in de slootkant was belandt. De andere schapen besloten om over het ijs naar het bedrijventerrein te gaan. De brandweer heeft er weer voor gezorgd dat de schapen weer in het weiland terecht kwamen.

30-01-2017 Omstanders redden man uit zinkende auto.

Een oudere man is op 30 januari door omstanders uit zijn zinkende auto gered. Hoe de man te water is geraakt is nog onbekend. Omstanders twijfelden niet en sprongen direct het koude water in en trokken de man uit zijn voertuig.

09-02-2017 250 boetes bij driedaagse politiecontrole vanuit een camper

Tijdens een onopvallende driedaagse verkeerscontrole zijn in totaal 248 bestuurders bekeurd. Hiervan werden 149 automobilisten en 65 vrachtwagenchauffeurs staande gehouden voor het vasthouden en gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. De controle werd uitgevoerd vanuit een camper.

15-02-2017 Grote inval bij growshop in Drachten

In het kader van dat onderzoek werden op diverse locaties in Fryslan en Groningen zoekingen gedaan, waaronder in een pand aan de Roef in Drachten. De zoekingen waren gericht op het in beslag nemen van hennep, geld, waardevolle goederen , administratie en goederen waarmee henneplocaties worden ingericht.

18-02-2017 Auto rijdt bijna supermarkt Jumbo binnen.

Hier bij reed een auto over de fietsenrekken en ramde een prullenbak. De auto kwam tot stilstand twee meter voor de deur opening van de Jumbo supermarkt.

25-02-2017 Tankstation van der Belt overvallen door 26-jarige Drachtster.

De politie kreeg zaterdagochtend rond 9.30 uur een melding van een gewapende overval op een tankstation aan de Noorderdwarsvaart in Drachten. Korte tijd later is de verdachte, een 26-jarige man uit Drachten, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

02-03-2017 Man bedreigd buren met kapmes in Gorredijk

Een man bedreigde zijn buren met een groot kapmes aan de Welvaren. De buren bedachten hun niet en belden direct 112. De politie kwam ter plaatse met meerdere eenheden en kon de man aanhouden bij de Albert Heijn aan het Hofland.

16-03-20107 Auto belandt in liftschacht van parkeergarage in Oosterwolde

Even voor 18:00 uur werd er melding gemaakt van een ongeval in een parkeerlift van een appartementencomplex. Een dame op leeftijd reed hier door een gesloten roldeur waarna zij de liftschacht inreed. Hierbij sloeg haar voertuig over de kop en raakte zij gewond aan meerdere ledematen.

22-03-2017 Chemische lucht in het riool

Buurtbewoners op de Terlune hadden in de badkamer een chemische lucht opgemerkt. De brandweer kwam ter plaatsen om metingen te verrichten. Al snel bleek het om terpentine te gaan uit het riool. De brandweer heeft het riool doorgespoeld zodat de lucht weg trok.

21-03-2017 25 km/h auto knalt met zeer hoge snelheid tegen boom

Aan de Lansbourren in Sumar, knalde een 25 km/ auto met een zeer hoge snelheid tegen een boom. De bestuurder raakte zwaar gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

23-11-2017  Bestuurder rijdt 153 km/h over de Zuiderhogeweg.

De politie heeft  het rijbewijs en een auto ingevorderd van een 30-jarige man uit Sneek. De bestuurder werd gemeten op de Zuiderhogeweg met een lasergun op 297 meter afstand. De bestuurder reed maar liefst 153 km/u waar 50km/u is toegestaan.

07-04-2017 Uitslaande slaapkamer brand in Beetsterzwaag

In een rijtjeswoning aan de Utein in Beetsterzwaag vond op 7 april een forse slaapkamer brand plaats. Bij de brand wist iedereen tijdig de woning te verlaten

13-04-2017 Scootmobiel aangereden op de Gauke Boelenstraat in Drachten

Bij een ongeval aan de Gauke Boelenstraat raakte persoon gewond. Een scootmobiel wou nabij de rotonde de weg oversteken. De chauffeur van een vrachtwagen had vermoedelijk de bestuurder/ster over het hoofd gezien.

23-04-2017 Massale vechtpartij bij vv Ont in Opeinde

 De politie heeft 23 april moeten ingrijpen bij een feest in een sportkantine na afloop van een voetbalwedstrijd. Agenten besloten dan ook iedereen van het terrein te verwijderen. Een groot deel gaf daar gehoor aan. Echter bleef een groep van zo’n 20 a 30 personen vervelend, vermoedelijk door te veel alcohol. Uiteindelijk moesten de agenten op linie staan en met behulp van een politiehond en de wapenstok werd ook deze groep verwijderd. Daarbij werd nog wel een 17-jarige inwoner van Opeinde aangehouden.

09-05-2017 Torenkraan raakt van de A7 belandt in Sloot

De Brandweer van Beetsterzwaag en Gorredijk werden om 13:00 uur gealarmeerd voor een vrachtwagen die gekanteld was op de A7. Eenmaal ter plaatse ging het om een torenkraan die van de A7 was geraakt en in het water tot stilstand kwam. De bestuurder raakte niet gewond bij het ongeval.

14-05-2017 Alcomobilist heeft engel op zijn schouder

14 mei omstreeks 07:15 kregen de hulpdiensten een melding binnen van een eenzijdig ongeval op de A7. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een zwaar beschadigd voertuig aan. De bestuurder zat klem in zijn auto. Door de grote schade wilden zijn deuren niet meer open. De bestuurder is uiteindelijk via het opengereten dak uit de auto gekomen.

01-06-2017 Voetganger overleden na aanrijding met mobiele kraan

1 juni omstreeks 16.30 uur heeft er een dodelijk ongeval plaats gevonden op de Gauke Boelensstraat. Een vrouwelijke voetganger die over wilde steken over het zebrapad werd niet opgemerkt door de bestuurder van de mobiele kraan. De vrouw kwam door de harde klap met de kraan hard ten val. Het slachtoffer werd onder andere gereanimeerd. Helaas mocht hulp niet meer bate.

30-05-2017 Grote hennepkwekerij opgerold op de kade in Drachten

 Op 30 mei  heeft de politie een hennepkwekerij opgerold op een bovenverdieping aan een pand aan de Zuidkade. Om  hoeveel planten het precies ging is niet bekend.

06-06-2017 Twee Drachtster zwaargewond bij ongeval op de N31

Het duo zat in een auto dat vanuit Drachten de N31 opreed, maar door onbekende oorzaak vlak na de invoegstrook van de weg raakte. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand. Bij aankomst van deze hulpdiensten lag de 14-jarige jongen buiten het voertuig. De 53-jarige bestuurder, een familielid van de tiener, zat bekneld in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Beide slachtoffers zijn met ernstige verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.

29-06-2017 Flat ontruimd op het Schuttersveld in Drachten

De hulpdiensten werden gealarmeerd voor een woningbrand in een flat op het Schuttersveld in Drachten. Uit voorzorg werd in afwachting van de brandweer de flat volledig door de politie ontruimd. Er was brand uitgebroken op de bovenste etage van de flat. In eerste instantie zorgde de brand voor flinke rookontwikkeling. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

28-06-2017  Een forse wolkbreuk boven Drachten zorgt voor veel wateroverlast

Aan het begin van de avond ontstond er een forse wolkbreuk in Drachten. In eerste instantie bleek de riolering het te houden, totdat de regen alleen maar erger werd. De brandweer kreeg meerdere meldingen van wateroverlast en rukte hierbij met meerdere voertuigen uit.

13-07-2017 vier verdachten aangehouden bij grote drugs vangst op de Giek in Drachten

De politie heeft 13 juni vier verdachten aangehouden in een pand aan de Giek in Drachten. De verdachten zijn overgebracht naar Leeuwarden voor verhoor. Er werd 300 kilo hasj aangetroffen in een trailer.

23-07-2017 Vier personen gewond bij voertuig te water in Waskemeer

De hulpdiensten werden gealarmeerd voor een voertuig te water op de Compagnonsweg. In totaal zaten er zes personen in het voertuig. Een 9-jarige jongen uit Leeuwarden, een 19-jarig meisje uit Haulerwijk, een 19-jarige Groninger, een 40-jarige man uit Leeuwarden en een 16-jarige jongen en een 32-jarige vrouw uit Drachten. Hiervan raakten vier personen gewond waarvan twee personen er ernstig aan toe zijn.

27-07-2017 Arrestatieteam ingezet voor verwarde man in Gorredijk

Meerdere politie-eenheden, brandweerlieden en een ambulance werden gealarmeerd voor een verwarde man die zich schuil hield in een woning in Gorredijk. Later op de avond heeft het arrestatieteam de woning binnen gevallen en de man overmeesterd.

01-08-2017 Man slaat deur in met bijl op de Wielenwalen in Drachten

Een bewoner aan de Wielewalen is dinsdagavond uit zijn woning gevlucht nadat een manspersoon met een bijl op zijn deur insloeg. De beide heren hadden een conflict, wat door middel van een bijl gepoogd werd op te lossen. De man zou op de voordeur van de bewoner hebben ingeslagen waarna de bewoner via het balkon ontsnapte. De man kon op de Valkstraat worden aangehouden door agenten.

22-08-2017 Man in elektrische rolstoel zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen

Een 45-jarige man uit Drachten werd 22 augustus in zijn elektrische rolstoel aangereden door een vrachtwagen. Hij raakte hier bij zwaargewond. Volgens de politie heeft de bestuurder van de rolstoel het rode verkeerslicht genegeerd.

01-09-2017 20-jarige Drachtster overleden bij ongeval in Warten

Een 20-jarige man uit Drachten is vrijdagochtend ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed over de Stukenwei in Warten. Door nog onbekend oorzaak verloor hij de macht over het stuur en belandde met de auto in het naastgelegen water.

04-09-2017 Pony valt uit rijde trailer op de A7

Op 4 september werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de A7 nabij Drachten. Toen de eerste hulpdiensten ter plaatse waren betrof het een bizar ongeval. Een pony is door nog een onbekende oorzaak uit een rijdende paardentrailer ontsnapt.

03-10-2017 Scooterrijder overleden na ongeval op de Eendekroos

Maandag 2 oktober omstreeks 16.30 uur heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Eendekroos in Drachten. De bestuurder van de scooter, een 17-jarige Drachtster, is aan zijn verwondingen overleden. De jongeman reed samen met zijn passagier op een fietspad toen het mis ging. Hij kwam hier in botsing met een witte bestelbus.

07-10-2017 Drachtsters komen om het leven bij ongeval in Lippenhuizen

Bij een ernstig verkeersongeval op de Sweachsterwei bij Lippenhuizen zijn zaterdagmiddag twee personen uit Drachten om het leven gekomen. Beide personen, een man van 44 jaar en een vrouw van 64 jaar, zaten samen in de auto. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken.

16-10-2017 Grip 1 in Haulerwijk na mislukte plofkraak

In de nacht van zondag 15 op maandag 16 oktober is rond 3 uur ‘s nachts een poging plofkraak geweest aan de Oosterwoldseweg in Haulerwijk. Omwonenden hebben stemmen gehoord en hoorden een auto met hoge snelheid wegrijden. Agenten zagen dat er met een pinautomaat geknoeid was.

17-10-2017 Woningen ontruimd na plofkraak in Bakkeveen

Op de Duerswaldmer Wei in Bakkeveen heeft omstreeks 03.00 uur in de nacht van 16 op 17 oktober een plofkraak bij een geldautomaat plaats gevonden. Bewoners hoorden een flinke knal en alarmeerden de politie. Getuigen melden dat de daders in de richting van Haulerwijk zijn weggereden in een donkerkleurige auto.

02-11-2017 Motorrijder komt om het leven op de Noorderhogeweg in Drachten

Op de Noorderhogeweg heeft rond 16:30 uur een eenzijdig ongeval met een motor plaats gevonden. De motorrijder is onderuit gegleden en tegen een boom gebotst. De motorrijder is bij het ongeval om het leven gekomen.

21-11-2017 56-jarige vrouw komt om het leven bij verkeersongeval in Gorredijk

Omstreeks 15.05 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op Het Kiemke in Gorredijk.Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. Ook is het Mobiel Medisch Team uit Groningen ter plaatse. Het betreft een ongeval waarbij een taxi en een personen auto zijn betrokken. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend.

06-12-2017 Auto te water in Jubbega; één persoon overleden

Omstreeks 13.21 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Jogchem Alberdaweg in Jubbega. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek er een auto half in de sloot te liggen. De bestuurster, een 87-jarige vrouw, zat op dat moment bekneld en moest worden bevrijdt door de brandweer.

10-12-2017 22 kalveren komen om bij grote brand in Nijega

Door een onbekende oorzaak heeft een stal vlam gevat. De brandweer zet zich in eerste instantie in om de 170 koeien, die nog op stal staan, te redden.

Bij de brand zijn 22 kalveren omgekomen. ook hebben veel koeien brandwonden opgelopen. Een veearts is ter plaatse om de gewonde kalveren te controleren.

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!