HoofdnieuwsPolitie

16-jarige Drachtster aangehouden voor het bezit van harddrugs en lachgas

Loading...
Drachten-In de nacht van woensdag 24 november heeft de politie één persoon aangehouden voor in het bezit hebben van harddrugs.
Naar aanleiding van een melding waarbij in de nacht overlast werd ervaren van geschreeuw rondom het Thalenparkje, heeft de politie twee minderjarigen bekeurd voor het gebruik van lachgas in combinatie met het veroorzaken van overlast.
Tijdens het uitschrijven van de bekeuring ontdekten de agenten bij de  16 jarige Drachtster meerdere wikkels met harddrugs. Hierom is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. De volgende morgen is de Drachtster verhoord en zal er Proces Verbaal worden opgemaakt.
Sinds kort is het binnen de gemeente van Smallingerland verboden op een openbare plaats lachgas recreatief als roesmiddel te gebruiken, als dit gepaard gaat met overlast of andere gedragingen die de openbare orde verstoren. Of als het gebruik het woon- of leefklimaat nadelig beïnvloedt of anderszins hinder veroorzaakt. Ook mag een burger geen lachgas bij zich hebben als deze overlast veroorzaakt door het lachgas.

Loading...
mm
Fotograaf Drachten en omstreken

    Comments are closed.

    0 %
    error: Content is protected !!