FRIESLAND- Tijdens een onopvallende driedaagse verkeerscontrole zijn in totaal 248 bestuurders bekeurd. Hiervan werden 149 automobilisten en 65 vrachtwagenchauffeurs staande gehouden voor het vasthouden en gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden.De controle werd op maandag, dinsdag en woensdag voornamelijk gehouden op de A7 rondom verkeersknooppunt Joure tot aan Groningen.

De politie ziet dat er regelmatig verkeersongevallen plaatsvinden bij knooppunt Joure, maar ook elders op de A7. Daarnaast hebben er eind 2016 twee ernstige dodelijke verkeersongevallen bij knooppunt Joure plaatsgevonden. Het komt daarbij voor dat er op stilstaand of traag rijdend verkeer ingereden wordt. Een van de oorzaken daarvan is afleiding in het verkeer, zoals mobiel bellen of whatsappen. De politie heeft daarom extra aandacht voor de verkeersveiligheid bij het knooppunt Joure. Er wordt daarom regelmatig opvallend en onopvallend gecontroleerd.

CAMPER

Ditmaal werd een onopvallende camper ingezet, waaruit agenten vanaf een grotere hoogte meer zicht hebben op wat er in een auto of vrachtwagen gebeurt. De camper werd gevolgd door onopvallende politieauto’s die na de constatering van een overtreding de desbetreffende bestuur staande hielden.

Er werden in totaal 248 automobilisten en vrachtwagenchauffeurs bekeurd.  214 bestuurders werden gezien met een mobieltje in de hand tijdens het rijden. Daarnaast werden er elf bestuurders bekeurd die ruim 30 kilometer over de toegestane snelheid reden. Overige overtredingen die geconstateerd waren zijn onder andere het negeren van het inhaalverbod voor vrachtwagens, de vluchtstrook gebruiken en rechts inhalen en de doorgetrokken streep overschrijden.

Bij één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Deze reed over de A6 met een gemeten snelheid van 199 kilometer per uur waar 130 maximaal is toegestaan. Ook had dezelfde bestuurder de maximale snelheid op de A7 overschreden en twee keer rechts ingehaald.

Over de fotograaf

mm

Politie

error: Content is protected !!