DRACHTEN- Op 11-02-2017 omstreeks 14.30 uur is een 29 jarige man uit Opeinde aangehouden op de Folgeren te Drachten ter zake verboden wapenbezit.Bij een routinecontrole kwam een boksbeugel en een stroomstootwapen tevoorschijn. De boksbeugel had de man in zijn kleding en het stroomstootwapen lag in zijn auto.

Bij het aantreffen van de wapens is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er was bij ons ook informatie bekend dat deze man mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen en drugs. Daarom zijn wij naar zijn woning gegaan om te zoeken naar het vuurwapen en drugs. In de woning trof de politie een niet van echt te onderscheiden, nep-vuurwapens met munitie aan. In een schuur bij de woning troffen de agenten een ruimte aan die gebruikt was bij hennepteelt.

Ook trof de politie een grote hoeveelheid drugs aan. Onder andere 138 zakjes wiet en een hoeveelheid hasj. De wapens en drugs zijn in beslag genomen en gaan vernietigd worden. Ook is de telefoon van de man in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de man gaat proces-verbaal opgemaakt worden ter zake verboden wapenbezit, bezit softdrugs, handel in softdrugs en het vervaardigen van softdrugs.

Over de fotograaf

mm

Politie

error: Content is protected !!