Hoofdnieuws Politie

76-jarige vrouw overvallen in woning Oudega; politie zoekt getuigen

Oudega-Vrijdagavond tussen 19.20 uur en 19.50 uur heeft er een woningoverval plaats gevonden in een woning op de Eastersanning.Omstreeks 19.20 uur is er bij een 76 jarige vrouw aangebeld. Toen zij de deur opende werd ze overvallen door een man die voor de deur stond. Deze overvaller bedreigde haar met een mes.

Tijdens de overval is de vrouw vastgebonden op een stoel. De overvaller heeft daarna de woning verlaten. Na enige tijd wist de vrouw haar telefoon te bereiken waarop zij 112 kon bellen. Toen wij ter plaatse kwamen hebben wij de vrouw uit haar benarde positie kunnen bevrijden. De overvaller heeft een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

De vrouw omschreef de overvaller als volgt: Blanke man met normaal postuur, rond de 1.75m lang, hij droeg een muts en bril, hij had een doek voor zijn gezicht, droeg een zwarte jas en broek, hij sprak gebrekkig Duits en een paar woorden Nederlands.

Wij zoeken dringend getuigen of mensen die informatie hebben aangaande deze laffe overval. Ook doen we een beroep op buurtbewoners die in het bezit zijn van een beveiligingscamera om de opgenomen beelden te bekijken of er iets op staat wat mogelijk met deze overval te maken heeft. Heeft u informatie aangaande deze overval? Bel dan 0900-8844.

Over de fotograaf

mm

112Drachten

Redacteur 112Drachten

error: Content is protected !!