BrandenHoofdnieuws

89-jarige bewoner komt om het leven bij flatbrand in Drachten

Loading...

Drachten- Donderdagmiddag om 15:40 uur brak er brand uit in een appartement op de 5e etage aan de Berglaan. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning. De meldkamer schaalde op naar ‘middelbrand’ omdat het onbekend was of er nog mensen in het pand aanwezig waren. Een omstander heeft nog geprobeerd om mensen uit de woning te halen, maar dit slaagde niet door de zwarte rook die uit de woning kwam zetten.

De brandweer heeft met een binnen aanval de woning weten te blussen. De brandweer trof het lichaam pas later aan in het appartement omdat het nog te warm was om binnen te treden. Bij de brand overleed de 89-jarige mannelijke bewoner.

Ontruiming

De brandweer en de politie hebben 50 bewoners van de 35 woningen opgevangen in het naast gelegen gebouw van Aangenaam Notarissen. Omstreeks 16:00 uur werd het Noodhulpteam van het rodekruis gealarmeerd om te helpen tijdens de brand. Bij de brand zijn twee personen gewond geraakt. Eén persoon is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand en waterschade

Vier appartementen zijn voorlopig niet bewoonbaar. “Een deel van de appartementen heeft brandschade.  De appartementen onder de brandende woning liepen forse waterschade op.

Onderzoek

Tot laat in de avond heeft hebben de Forensisch brandonderzoekers onderzoek gedaan naar de toedacht van de brand.

Loading...

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!