HoofdnieuwsPolitie

Aanhouding na oplichtingstelefoontjes over pinpas

Loading...

Tijnje- Op 12 mei 2021 is een 33- jarige man uit Groningen aangehouden in een woning op de Rolbregedyk in Tijnje in verband met oplichting.Een 70 jarige inwoonster van Tijnje had gedurende de dag meerdere telefoontjes ontvangen. Deze telefoontjes kwamen zogenaamd van haar bank met de mededeling dat haar pinpas was gebruikt bij frauduleuze praktijken en dat haar pinpas met spoed opgehaald moest worden door iemand van de bank.

Ook moest ze de pas doorknippen maar de chip intact laten. Degene die de pas zou komen ophalen gaf een ‘unieke code’ zodat het vertrouwd zou zijn dat de pas afgegeven kon worden. Of onder de deurmat gelegd kon worden.

Gelukkig had de vrouw meteen argwaan en belde tussen de telefoontjes door met de politie. Twee agenten in burgerkleding zijn in haar woning gaan zitten wachten op de ‘koerier van de bank’. Na heel veel geduld en meerdere telefoontjes kwam er iemand aan de deur om de pas op te halen. Nadat hij de woning binnenliep is hij meteen aangehouden.

Bij de aanhouding werd de 33-jarige man onwel. Na controle moest de man een nacht ter observatie in het ziekenhuis in Heerenveen blijven. De volgende ochtend is hij naar het arrestantencomplex overgebracht voor verder onderzoek en verhoor.

De telefoon en de auto van de verdachte zijn in beslag genomen door de politie voor verder onderzoek. Deze manier van oplichting komt de politie steeds vaker tegen en is bijna altijd gericht op ouderen.

LET OP!

Uw bank belt nooit om uw pinpas op te halen of om codes te vragen. Geef dit dan ook nooit af aan iemand anders!

 

 

 

Loading...
mm
Fotograaf Drachten en omstreken

    Comments are closed.

    0 %
    error: Content is protected !!