Drachten-Regelmatig zie je mensen op grote hoogte hun leven riskeren om de dakkapel te voorzien van een nieuw likje verf.Een ongeluk zit in een klein hoekje, en al balancerend op die ladder of steiger hoef je je balans maar even te verliezen en het is al gebeurd. En dat terwijl het schilderen van kozijnen tot het verleden kan behoren. Door je houten kozijnen namelijk te vervangen door kunststof kozijnen, hoe je nooit meer in weer en wind met een kwast aan de slag. Zelfs die jaarlijkse schoonmaakklus kun je achterwege laten!

 

Hoe dat kan? Kunststof rot niet en is kleurvast. Eens in de zoveel jaren opnieuw schilderen of lakken is dus niet nodig. Het kunststof is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Gemiddeld wordt de levensduur van kunststof kozijnen op zo’n 50-75 jaar geschat. Kunststof kozijnen trekken daarnaast minder vuil aan en dankzij de naar binnen draaiende ramen kunnen zowel de kozijnen als de beglazing van binnenuit schoongemaakt worden. Daar komt geen ladder aan te pas. Maar kunststof kozijnen hebben nog meer voordelen!

 

Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan houten of aluminium kozijnen. Bovendien worden ze vaak gecombineerd met het beste glas, zoals HR++ dubbel glas, waardoor je nog meer op je energiekosten bespaart. Dat merk je in je portemonnee, maar ook in het wooncomfort. De warmte blijft beter binnen en de kou beter buiten, evenals geluiden van de straat. Voor kieren en tocht hoef je niet langer bang te zijn.

 

Inbraakwerend

Het is niet voor niets dat je veel kunststof kozijnen in Drachten ziet. De profielen van kunststof kozijnen, met ingebouwde staalversterkingen, evenals het solide hang- en sluitwerk zorgen ervoor dat inbrekers minder snel binnen kunnen komen. En een vertraging van enkele minuten kan al genoeg zijn om een inbraak te voorkomen.

 

Duurzaam
Kunststof is voor 100% recyclebaar en te gebruiken als grondstof voor nieuwe kunststof producten. Dit proces kan zelfs wel tien keer herhaald worden. Dat maakt kunststof kozijnen niet alleen een goede keuze voor jezelf, maar ook voor het milieu. Kunststof kozijnen die voorzien zijn van een VKG keurmerk, zijn duurzaam en 100% recyclebaar.

Kunststof kozijnen zijn net als houten kozijnen in allerlei kleuren en profielen verkrijgbaar. Zelfs met een ‘levensechte’ houtnerf als je dat mooier vindt. Informeer vrijblijvend bij een specialist als Jansmaburdaard.nl naar de vele mogelijkheden en wie weet zit jij er binnenkort ook warmpjes bij. Ideaal zo net voor de winter!

Adv.

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!