Drachten-Vanaf morgen 16 maart tot en met 6 april, de komende drie weken gaan de kinderopvang en de scholen dicht.Uitzondering voor de kinderen van ouders met vitale beroepen. Die kinderen kunnen gewoon naar de plek waar ze naartoe kunnen gaan. Wat vitale beroepen precies zijn, wordt vanavond nog bekendgemaakt.
De cafés en restaurants moeten vanaf 18:00 uur de deuren sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, net als sportkantines. De nieuwe maatregelen werden zondag officieel bekendgemaakt tijdens een persconferentie op tv en internet. Ministers Bruins en Slob deden de persconferentie. Minister Bruins gaf duidelijk aan dat ze hun besluiten nemen op het advies van hun medische experts.

Bruins liet weten dat alle maatregelen zijn verlengd met een week tot 6 april. “Alle eet- en drinkgelegenheiden sluiten vanavond om 18.00 uur de deuren en blijven tot 6 april gesloten.” Hij vroeg verder aan alle Nederlanders om gepaste afstand te houden tijdens het doen van boodschappen. Een gepaste afstand is anderhalve meter. Ook deed hij een oproep om niet te gaan hamsteren. Bovendien gaat de overheid haar ondernemers die de dupe worden van de maatregelen helpen.

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!