Hoofdnieuws

Ambulancehelikopter gaat weer ‘coronavluchten’ uitvoeren

Loading...

Landelijk – Vanaf donderdag 25 november wordt de Lifeliner 5 opnieuw ingezet om bij te dragen aan de verspreiding van IC coronapatiënten naar Intensive Care afdelingen in onder andere Duitsland.Het nieuws komt na de sterk oplopende cijfers in de ziekenhuizen en de aankondiging van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) dat er weer patiënten in Duitsland behandeld gaan worden.

De Lifeliner 5 zal van maandag tot en met zaterdag worden ingezet. Hoe lang de Lifeliner 5 deze keer actief blijft voor het vervoer van coronapatiënten is nog onbekend.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Radboudumc zal vanuit Leeuwarden de Lifeliner 5 bemensen en hierin samenwerken met RAV Fryslân en ANWB-Medical Air Assistance die al zijn gestationeerd op de Vliegbasis Leeuwarden.
Zij zullen, zoals gebruikelijk, vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten (LCSP) opgeroepen worden voor het vervoeren van IC-patiënten. Voor spoedvervoer voor de Waddeneilanden is nu een aparte vervangende helikopter beschikbaar.

De helikopter speelt een belangrijke rol bij het snel en veilig vervoeren van IC-patiënten. Het ontlast het medisch vervoer over de weg en zal worden ingezet voor transport over langere afstanden. Vervoer per helikopter gaat sneller en is stabieler dan vervoer over de weg.

Loading...
mm
Fotograaf Drachten en Omstreken

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!