Drachten- De overheid verstuurt vandaag om 12.00 uur weer een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.Als je dit bericht ontvangt weet je zeker dat jouw smartphone juist is ingesteld. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert maar je kunt dit voor de zekerheid nog even controleren.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat jaarlijks getest wordt via een controlebericht dat om 12.00 uur naar alle smartphones verstuurd wordt. NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, een gaslekkage of noodweer.

Het is belangrijk om te kijken of het controlebericht ook daadwerkelijk op je smartphone binnenkomt. Dit is van belang omdat er, in het geval van een ramp, getroffen burgers via dit systeem worden geïnformeerd. Als je het controlebericht vandaag ontvangt, weet je zeker dat jouw smartphone juist is ingesteld.

Het vorige controlebericht uit juni werd door ruim 10 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. De bereidheid om NL-Alert door te geven is groot. Hierdoor zijn met het vorige controlebericht circa 11,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt.

NL-Alert op digitale vertrekborden

Sinds 3 december breidt NL-Alert zich ook uit naar aanvullende kanalen, zoals vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Je ziet vanaf vandaag dus ook op digitale vertrekborden bij bus-, tram- en metrohaltes wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

NL-Alert instelhulp

Voor het instellen van een telefoon heeft de overheid een instelhulp in het leven geroepen. Hier kun je voor meerdere toestellen een handleiding vinden om NL-Alert juist in te stellen.

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!