HoofdnieuwsPolitie

Bestuurder (47) wordt op dezelfde dag tweemaal betrapt op rijden onder invloed

Loading...

Drachten – Donderdagnacht heeft de politie een 47-jarige man uit de gemeente Opsterland aangehouden voor het rijden onder invloed.Het busje viel in eerste instantie op door meerdere keren op de Noorderhogeweg te stoppen, om vervolgens weer door te rijden.

Toen de politie de man staande hield, vluchtte de man in tegengestelde richting over de Noorderhogeweg waarbij hij meerdere stoplichten negeerde.

Een speekseltest werd afgenomen, waaruit bleek dat er vermoedelijk sprake was van het rijden onder invloed. Hierom kreeg de man een tijdelijke rijontzegging.

Later op de avond viel wederom een voertuig met hoge snelheid op. Na een staandehouding bleek het om dezelfde 47-jarige man te gaan.

Uit een nieuwe speekseltest bleek opnieuw dat er sprake was van het rijden onder invloed en werd er een bloedproef afgenomen.

Als het blijkt dat ook bij de tweede aanhouding sprake was van het rijden onder invloed, wordt de man het twee maal rijden onder invloed opgelegd.

Daarbij is de man tweemaal het rijden met een rijontzegging en het begaan van meerdere verkeersovertredingen ten laste gelegd.

Loading...
mm
Fotograaf Drachten en Omstreken

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!