Hoofdnieuws

Brandweer Drachten en Surhuisterveen geven demonstratie in Surhuisterveen

Surhuisterveen – De brandweer van Surhuisterveen en Drachten hebben vrijdagavond op de Kolk twee demonstraties gegeven.

Omstreeks half acht begon de demonstratie met een verkeersongeval met letsel. Twee auto’s waren met elkaar in botsing gekomen waarna beide auto’s op elkaar terecht kwamen.
Brandweer Surhuisterveen startte de demonstratie met de aankomst en de eerste inzet.
Na enkele minuten kwam ook het hulpverleningsvoertuig met kraan van Brandweer Drachten ter plaatse om met de kraan ervoor te zorgen de bovenste auto veiliggesteld werd en de brandweer van Surhuisterveen te assisteren met extra materiaal.
Nadat het slachtoffer was bevrijdt en alle materialen weer schoongemaakt en opgeruimd in de voertuigen zaten, werd de volgende demonstratie gegeven.

Bij de tweede demonstratie werd laten zien wat het effect is van het blussen van een brand in de pan met water, en hoe een dergelijke brand op een veilige manier geblust moet worden.

Na de demonstraties was er ruimte om de voertuigen van dichtbij te bekijken en zelf te ervaren hoe het werken is met materieel zoals een spreider en een schaar.

Ook werd er gezocht naar nieuwe brandweervrijwilligers. Mensen die mogelijk interesse hadden konden in gesprek met brandweervrijwilligers van Surhuisterveen en Drachten.
Mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden bij Brandweer Surhuisterveen kunnen op 6 oktober om 20:00 uur terecht op de kazerne aan de Lauwersweg 20 voor een informatieavond.

mm
Fotograaf Drachten en Omstreken

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!