Drachten- Dinsdagavond om 19:00 uur stond er een oefening gepland met de brandweer van Drachten en de reddingsbrigade van Drachten.De oefening vond plaats in de passantenhaven aan het Buitenstvallaat. Op een boot vond door een onbekende oorzaak een explosie plaats. Door de explosie brak er brand uit op de boot en sprongen twee slachtoffers het water in. De twee slachtoffers kon niet zelfstandig aan wal komen omdat ze gewond waren geraakt bij het ongeval. De ter plaatse gekomen brandweer schaalde direct op, zodat ook de reddingsbrigade in actie moest komen. Met behulp van een reddingsboot en een pikhaak van de brandweer konden ze de boot aan wal krijgen en de slachtoffers redden.

In totaal werden er drie slachtoffers van boord gehaald met behulp van een loopplank. De drie slachtoffers zijn overgedragen aan het ambulancepersoneel. De twee slachtoffers die in het water lagen, zijn door de oppervlakte redders van de brandweer uit het water gehaald en konden ook worden overgedragen aan het ambulance personeel. Na dat de slachtoffers waren gered kon de brandweer beginnen met blussen.

Aantal keer per jaar oefent de brandweer samen met de reddingsbrigade. Dit doen ze om goed samen te werken tijdens een echt incident.

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!