DRACHTEN-Op 1 oktober om 20:45 uur kregen drie agenten een melding van een grote brand in een bejaardencomplex op de Lange West in Drachten.In een appartement op de 3e verdieping sloegen de vlammen uit een televisie. Omdat de brandende televisie nog aangesloten was aan de stroom konden de agenten het vuur niet blussen met water. Door de brand kwam er veel rook vrij en het zicht in het trappenhuis was volledig weg, de agenten hoorden de paniek in de stemmen van de ouderen.

Vanwege de grote rookontwikkeling werd besloten het hele pand te ontruimen. Om de rook te laten ontsnappen sloegen de agenten bij veel appartementen de ruiten in om te controleren of er nog personen waren achtergebleven. Veel ouderen waren niet mobiel genoeg en moesten worden ondersteund door agenten om  het complex te verlaten.
Uiteindelijk stonden de elf bejaarde bewoners en een hond veilig op straat. Ze werden opgevangen in het nabij gelegen poppodium Iduna. De bewoners zijn medisch behandeld en daarna is door de gemeente opvang geregeld voor de nacht. De agenten hebben goed politiewerk geleverd, daardoor werden slachtoffers voorkomen. Reden voor de burgemeester en de politieleiding om hen vandaag in het zonnetje te zetten.

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!