Regio- Bussen met demonstranten van Kick Out Zwarte Piet, die op weg waren naar Dokkum, werden zaterdag rond 10.00 uur tegengehouden door zogenoemde ‘Pro-Pieten’.Op de A7 bij Oudehaske werden de bussen van de demonstranten tegengehouden door de ‘Pro-Pieten’. De politie moest er aan te pas komen om de situatie weer onder controle te krijgen.

De politie liet rond 10.30 uur weten dat het verkeer op de A7 in de richting van Drachten nog steeds vast stond. De politie is met de betrokkenen in gesprek. Het doel van de politie is om het verkeer zo snel mogelijk weer op gang te krijgen. Rond 10.45 uur zijn er door de politie maatregelen getroffen en komt het verkeer op de A7 rustig weer op gang. De bus met demonstranten wordt onder politiebegeleiding naar Dokkum gereden.

Over de Wâldwei bij Nijega wordt het verkeer ook vertraagd. Daar is rond 10.45 uur een politiemotor gearriveerd.

Update:
De Locoburgemeester van Dongeradeel heeft besloten dat de geplande demonstratie in Dokkum bij de intocht van Sinterklaas niet door gaat.

Aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden op de wegen naar Dokkum en de vrees voor ernstige wanordelijkheden als de demonstratie alsnog door zou gaan. Gezien de situatie die is ontstaan is de veiligheid van de demonstranten en publiek niet te garanderen

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!