Drachten- Vanaf donderdagochtend geldt er code geel voor zware windstoten van 75-100 km/uur in Friesland. In de tweede helft van de ochtend volgt de rest van het land, m.u.v. het zuidoosten. Van het westen uit neemt de wind dan weer af, maar in het noordoosten van het land kunnen de zware windstoten voortduren tot halverwege de middag.

Stormschade en wateroverlast: Wie bel je wanneer

Als er sprake is van acuut gevaar voor mens of dier, bel dan de brandweer via 1-1-2. Twijfel je of er acuut gevaar is, maar lijkt de situatie wel ernstig, bel ook 1-1-2, de meldkamer Noord Nederland maakt dan een professionele inschatting. Een gevaarlijke situatie is bijvoorbeeld een boom die over een weg dreigt te vallen of een losrakend dak.

Als er geen sprake is van acuut gevaar, bel dan uw gemeente als het om schade aan de openbare ruimte gaat. Als het schade aan je eigen huis of bedrijf betreft zonder acuut gevaar, bel dan een gespecialiseerd bedrijf. Een hovenier kan bijvoorbeeld een boom in de achtertuin omzagen. Het kan ook handig zijn de woningbouwvereniging op de hoogte te stellen, mogelijk kunnen zij iets voor je betekenen.

Bel je verzekeringsmaatschappij om eventuele schade te verhalen. De VVE of woningbouwvereniging kan je vaak ook meer informatie geven over waar je terecht kunt bij schade.

Brandweer en gemeente stellen alles in het werk om de overlast zo snel mogelijk te verhelpen.
Door de drukte kan dit soms even duren. Mocht de situatie verergeren en er acuut gevaar optreden, bel dan alsnog de brandweer via 1-1-2.

 

 

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!