Drachtster (19) aangehouden na klopjacht door Markelo (Twente)

mm

Markelo – Een 19-jarige Drachtster en een 18-jarige man uit Heerenveen zijn vrijdagmiddag aangehouden voor bankpasfraude in het Twentse Markelo.

Een 69-jarige man uit Markelo werd vrijdagochtend door zijn bank gebeld dat er een verdachte overschrijving was gedaan en hij zijn pinpas en pincode moest afstaan, zo meld De Gelderlander.

De twee mannen nemen ook de telefoon van het slachtoffer mee omdat deze uitgelezen moet worden. Uiteindelijk vertrouwde het slachtoffer het niet en ging achter de jongens aan.

Het slachtoffer treft de jongens aan op een pleintje en vraagt waar de jongens mee bezig zijn. Een vrouw schiet het slachtoffer te hulp en weet de tas te pakken die de jongens bij zich hadden.

Als het slachtoffer de politie belt wordt hij in het gezicht geslagen waarna de jongens te voet wegvluchten.

In diverse appgroepen gaat het bericht rond waarna al snel een van de jongens in een houtopslag van een agrariƫr wordt gespot. De agrariƫr belde de politie waarna de eersten agenten snel ter plaatse kwamen. De jongens probeerden nog te ontkomen maar onder dreiging van het stroomstootwapen gaven ze zich toch over.

Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Borne. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen de twee mannen.

Meest gelezen