Hoofdnieuws Politie

Drachtster asielzoekers met geprepareerde tassen stelen kleding in Leeuwarden

Leeuwarden- Op 24 februari 2019 om 16.20 uur zag een beveiliger van Trigion Leeuwarden twee mannen die zich verdacht gedroegen.De mannen hadden tassen bij zich die duidelijk gevuld waren nadat ze een erg kort bezoek aan kleding winkels hadden gebracht. Hij belde hierop de politie.

Een agent op de motor is snel ter plaatse. De agent spreekt vervolgens mannen aan. De beveiliger ziet inmiddels dat de mannen een geprepareerde tas met kleding bij zich hebben.

Eén van de mannen rent weg achtervolgd door de politieman. Een fietser gaat naast de rennende verdachte rijden en geeft hem en duw met de voet. De man valt en wordt door de collega aangehouden.

De andere verdachte wordt door de Trigion medewerker aangehouden. Deze verdachte verzet zich heftig en gooit de beveiliger op de grond. Met behulp van omstanders kan hij min of meer onder controle worden gebracht. Meerdere collega’s komen ter plaatse en nemen de verdachte over. Hij lijft zich verzetten en probeert de collega’s te bespugen. Er wordt bij hem een spuugmasker aangebracht.

De verdachten 19 en 20 jaar komen uit Drachten. Hun tassen blijken geprepareerd om controlepoortjes bij de winkels te omzeilen. In de tassen zit kleding uit verschillende winkels. De verdachte zijn voor onderzoek ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De AVIM stelt een onderzoek in naar hun verblijfstatus.

Over de fotograaf

mm

Archief Foto 112drachten

error: Content is protected !!