Groningen-Twee fotografen uit Friesland zijn zaterdagavond rond twintig over negen aan de Mispellaan in Groningen door meerdere politieagenten met getrokken wapens uit hun auto gehaald.Op de Mispellaan had een verwarde en mogelijk onder invloed zijnde man gebeld met de melding dat er iemand met een (vuur)wapen hem had bedreigd.

De politie ging ter plaatse als een BTGV, een benaderingstechniek voor (mogelijk) vuurwapengevaarlijke verdachten. Eenmaal ter plaatse stond de politie op verschillende straathoeken te posten en uit het niets wees de man het voertuig aan van twee fotografen, die veel later in de straat aanwezig waren dan dat de melding überhaupt was gedaan. Vervolgens werd er ook een voertuig aangewezen van de politie.

Toch vertrouwde de politie de zaak niet en benaderden het voertuig met getrokken vuurwapens, beide jongens werden -onder schot- uit het voertuig gesproken en moesten op de knieën gaan zitten met de handen omhoog. Vervolgens werden zij geboeid. De jongens riepen direct dat ze van de pers waren maar daar hadden de agenten in eerste instantie geen boodschap aan.

Na korte tijd deed blijken dat het om een vergissing ging. De man is daarop naar huis gelopen en de politie is met hem in gesprek gegaan. De jongens werden uit de boeien gehaald en door de agenten en OPCO werden direct welgemeende excuses aangeboden. Er is uiteindelijk niemand aangehouden. Met beide fotografen gaat het naar omstandigheden goed, hoewel ze flink zijn geschrokken van de hele commotie om uiteindelijk niets.

 

Foto’s: Ingezonden/112Drachten

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!