HoofdnieuwsPolitie

Drop je knife en doe wat met je life! 11 inleverlocaties in Drachten

Loading...

Drachten- Sinds 2019 is er een toename van steekincidenten waarbij jongeren betrokken zijn.Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Wapenbezit leidt eerder tot het gebruik van het wapen, met alle gevolgen van dien voor het slachtoffer én voor de dader. De landelijke inleveractie draagt uit dat wapens niet het juiste antwoord zijn op het beslechten van conflicten. En het afromen van het wapenbezit draagt bij aan een veiliger samenleving voor jong en oud.

Het dragen van een wapen is niet stoer!

Het dragen van een wapen is niet stoer en leidt bovendien tot meer onveiligheid in de samenleving. Vaak wordt gedacht dat je je met een wapen beter kan verdedigen als je in een ruzie terecht komt. Maar wapens bieden slechts een schijnveiligheid. Je bent met een wapen op zak minder geneigd ruzies uit de weg te gaan. Je voelt je zelfverzekerder. Je wapen kan echter ook tegen je gebruikt worden. Wapens leiden, vooral in panieksituaties, ook eerder tot het gebruik van dat wapen. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen voor de slachtoffers. Maar ook voor je zelf, omdat je hierdoor een strafblad krijgt en je toekomst verknalt.

Inleveractie zonder gevolgen

De landelijke inleveractie wordt georganiseerd in de Week van de Veiligheid. Van 11 tot en met 17 oktober 2021 kunnen steekwapens anoniem en straffeloos ingeleverd worden.

Op 19 locaties in Friesland kunnen jongeren hun mes inleveren. De meeste inlever locaties zijn in Drachten. In Bolsward, Gorredijk, Heerenveen, Joure, Lemmer, Oosterwolde, Sneek en Wolvega zijn ook mogelijkheden om je mes in te leveren zonder dat je er voor gestraft wordt.

 

Dit zijn de locaties waar je een mes kan inleveren.

 

 

Loading...
mm
Fotograaf Drachten en omstreken

    Comments are closed.

    0 %
    error: Content is protected !!