Drachten- Op donderdag 11 februari omstreeks 15.30 uur is een 28-jarige man uit Leeuwarden aangehouden na een achtervolging door Drachten.De politie zagen de man rijden op de Drift gaven hem een stopteken op de Gauke Boelenslaan omdat de agenten wisten dat hij geen rijbewijs had.

De man besloot te vluchten en reed met hoge snelheid en sloeg de Zuiderhogeweg op. Hij reed hierbij met volle snelheid door het rode licht. Hij haalde links en rechts in en negeerde ook de verkeerslichten met de Lange West. Op de Noorderhogeweg reed de man nog sneller en gevaarlijker. Uiteindelijk wisten de agent de 28- jarige man klem te rijden met de drie politieauto’s en kon hij worden aangehouden.

Ten tijde van de aanhouding was de man nog druk bezig een joint te roken. Een afgenomen drugstest was dan ook positief. De auto van de man is in beslag genomen en afgevoerd. Deze auto gaat de verdachte ook niet meer terugkrijgen en is verbeurd verklaard.

Tegen de man gaat proces-verbaal opgemaakt worden voor de volgende feiten:
Rijden onder invloed
Rijden zonder rijbewijs
Artikel 5 wegenverkeerswet
Overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 Km/u en nog andere diverse verkeersovertredingen waaronder negeren rood verkeerslicht (2x).
De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.

Over de fotograaf

mm

Politie

error: Content is protected !!