BrandenHoofdnieuws

(Video) Fikse schuurbrand door kortsluiting in acculader

Loading...

Rottevalle – Zaterdagavond heeft een felle uitslaande brand een schuur volledig verwoest aan de Bosk. Toen de politie als eerste aankwam, was de brand al uitslaand.De brandweer begon met het blussen van de brand met schuim, maar dit bleek al snel niet voldoende. Een tweede brandweerwagen uit Surhuisterveen kwam ter plaatse om de brandweer van Drachten te ondersteunen in de waterwinning en het voorkomen van overslag naar de woning.

De brand is begonnen bij een auto die als hobbyproject gebruikt werd. Bij het bijladen van de accu door middel van een autolader was kortsluiting ontstaan.

Door de harde wind kon het vuur snel om zich heen slaan en zette in korte tijd de volledige schuur in de brand. Naast de garage en overkapping werd ook het woonhuis bedreigd door overslag. Door snel optreden van de brandweer kon overslag naar deze objecten worden voorkomen.

Op het terrein en in de schuur stonden een aantal auto’s en een vrachtwagen. Deze is zo snel en veilig mogelijk weggesleept om deze te behouden. De schuur is volledig uitgebrand. Stichting Salvage zal de eigenaar ondersteunen bij de afhandeling.

Loading...
mm
Fotograaf Drachten en Omstreken

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!