Hoofdnieuws

Gegevensdragers buit gemaakt bij inbraak en brandstichting pand Fahrenheitlaan

DRACHTEN-AZEVEN – In het voormalige pand van de Heineken brouwerij aan de Fahrenheitlaan is afgelopen nacht ingebroken en brand gesticht.

De hulpdiensten werden in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03:44 uur eerst opgeroepen voor een automatisch brandalarm. Hierop ging de brandweer van Ureterp al eerste ter plaatse.
Twintig minuten later, omstreeks 04:04 uur, werd er opgeschaald en kwamen ook brandweer Beetsterzwaag ter plaatse samen met de traumahelikopter, twee ambulances en twee politieauto’s omdat er zich mogelijk nog iemand in het pand zou bevinden.

Terwijl de ene ploeg de brand op de eerste etage bluste, maakte de andere ploeg zoekslagen door het gebouw op zoek naar een persoon. Deze werd echter niet aangetroffen waardoor de traumahelikopter en de beide ambulances weer terug naar de post konden.

Aan de zijkant van het pand was het glas van een nooddeur ingeslagen waarbij het glas was vernield. Ook aan de achterkant van het gebouw bij de brandtrap zijn sporen aangetroffen van braakschade.

Dieven hebben in de nacht ingebroken in het pand om spullen van waarde, zoals computers en andere gegevensdragers (USB-sticks etc.) mee te nemen en vervolgens het gebouw in de brand te steken.

De politie had van de omgeving een plaats delict gemaakt, heeft de zaak verder in onderzoek en zal (onder andere) aan de hand van camerabeelden het onderzoek voortzetten.
Een glaszetbedrijf heeft de schade gerepareerd en de eigenaar van het pand heeft de overige spullen zelf verwijderd.

De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem opĀ 

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!