Video: Grote brand in zorgflat Aventura in Drachten

mm

Drachten-in een appartement van een zorggflat aan het Haverstuk is zondagmiddag brand uitgebroken. Er is opgeschaald naar zeer grote brand en voor de coördinatie naar grip 1.

Rond vijf uur werd er melding gemaakt via een handmelder in het zorgcomplex Servotel en al snel werd duidelijk dat er daadwerkelijk brand is. Vanwege de rookontwikkeling in het complex werd besloten dat het complex ontruimd moest worden, tientallen bewoners moesten hun woning verlaten. De brandweer schaalde daarom uiteindelijk op naar zeer grote brand om voldoende personeel ter plaatse te krijgen om te helpen met de ontruiming. Ook de politie hielp mee met de ontruiming

De brand was in een appartement op de tweede verdieping en was snel onder controle. De ontruiming ging echter wel door vanwege de rook in het flatgebouw. De veiligheidsregio heeft het COPI (coördinatie plaats incident) opgesteld nabij de flat. De brand is geblust. Er is nog rook binnen. Bewoners worden geëvacueerd. Een ambulance staat standby om eventueel medische zorg te kunnen bieden aan bewoners die rook ingeademd hebben.

Update 18:10 uur
Er staat nog steeds veel rook in het flatgebouw, de brandweer is met overdruk ventilatoren bezig om de rook te verdrijven. Bewoners zijn opgevangen in een naastgelegen winkel.

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken
Meest gelezen