DRACHTEN-  De politie is op dit moment bezig met een onderzoek naar grootschalige hennepteelt en witwassen.In het kader van dat onderzoek worden op dit moment op diverse locaties in Fryslan en Groningen zoekingen gedaan, waaronder in een pand aan de Roef in Drachten. De zoekingen zijn gericht op het in beslag nemen van hennep, geld, waardevolle goederen , administratie en goederen waarmee henneplocaties worden ingericht.

Er zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Gorredijk, een 54-jarige man uit Drachten, een 28-jarige man uit Heerenveen en een 56-jarige man en een 52-jarige vrouw uit de gemeente Grootegast.  Naar verwachting zal er morgen meer informatie over de resultaten van de zoekingen volgen.

Update:

Overige locaties waar gezocht wordt zijn aan de Elingsloane in Burgum, de Eesterweg in Doezum en de Meester Zuidemastraat in Haulerwijk.

Waarom strijd tegen hennep

Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen. En om geld en goederen die met deze criminele activiteiten verkregen zijn af te pakken. En dan pak je criminelen daar waar ze het meest gevoelig voor zijn. Misdaad mag niet lonen!

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!