BrandweerHoofdnieuwsHulpverleningPolitie

Jaarwissel verloopt rustig in Drachten en omstreken

Loading...

Drachten- De jaarwisseling is in Drachten voor zover bekend rustig verlopen. Hier en daar waren er wat vreugdevuren en werd er vuurwerk afgestoken.Branden die op een kruispunt lagen werden wel geblust door de brandweer en direct opgeruimd door de gemeente.

Oudega

Bij het blussen van een brandende aanhanger Op ‘e Wâl in Oudega (Smallingerland) is de brandweer door jongeren bekogeld met bierflesjes. De politie en beveiliging moest ter plaatse komen om de brandweer te beschermen.

Tijdens het nieuwjaarsfeest in de Haven van Oudega is een jongen door een onbekende dader met een bierflesje op zijn hoofd geslagen. De politie die aanwezig was in verband met de grote groep van ongeveer 75 personen heeft het slachtoffer eerste hulp geboden. Een ambulance is met spoed ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. Of jongen is overgebracht naar het ziekenhuis is op dit moment onbekend.

Rottevalle

Omstreeks 01:21 is op de Boppeste in Rottevalle een caravan volledig uitgebrand. Omdat het wrak deels op de weg stond en de dikke zwarte rook van de autobanden over de weg trok heeft de politie de brand beveiligd in afwachting van Brandweer Surhuisterveen.

De brandweer heeft de brand geblust en kon vervolgens weer retour richting de kazerne.

Ureterp

Rond 05:21 uur is de brandweer van Ureterp gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Prakkenleane.

De eigenaar van een autotransporter hoorde een harde knal en ging polshoogte buiten nemen. Toen hij zag dat zijn autotransporter in brand stond belde hij direct 112. De ter plaatse gekomen brandweer van Ureterp kon

niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie gaat uit van brandstichting. Tijdens de brand werd de omgeving afgezet om publiek op afstand te houden. Twee jongens en een meisje werden staande gehouden door de politie op de Weibuorren.

Bij één van de jongens werden twee cobra 6 in beslag genomen.  Het is nog onbekend of het vuurwerk in verband kan worden gebracht met de brandstichting.

 

 

 

Loading...

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!