BrandenHoofdnieuws

Jaarwisseling in Smallingerland rustig verlopen

Loading...

Drachten- Op diverse branden en vernielingen na, is de jaarwisseling in Drachten en omstreken rustig verlopen.Omstreeks 00:07 uur kreeg de brandweer van Ureterp de eerste melding al binnen van een bus brand. Door vermoedelijk brandstichting ging een bus die gebruikt werd voor de autocross volledig verwoest door de brand.

Rond 02:05 uur werd de brandweer van Drachten gealarmeerd voor een autobrand in Opeinde op de Kanaelsloane. Een sloopauto werd door een vuurbult heen gereden en deze brandde vervolgens volledig af.

Om 05:05 uur mocht brandweer Drachten wederom richting Opeinde. Op de Koen Gortershoek stond een vuurton met autobanden in de brand. De brand werd geblust omdat de enorme rookontwikkeling richting de woningen trok.

Vernielingen

Bij Jumbo aan de Stationsweg in Drachten is één persoon aangehouden voor vernieling. De verdachte had een glazen overkapping voor winkelwagens vernield. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Ook werden in Drachten meerdere prullenbakken en hondenpoepafvalbakken gesloopt door vuurwerk.

Vuurwerkverbod

Van het vuurwerkverbod was dit jaar weinig te merken in Drachten. Hier onder vind je de drone beelden die rond 00:00 uur zijn gemaakt.

 

Loading...

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!