Drachten – Op 05-04-2017 omstreeks 12.30 uur is in een winkel op de Dwarswyk te #Drachten een tas uit de winkelwagen van een 78 jarige vrouw gegrist. De dader ging er rennend met haar tas vandoor. Er is meteen met 112 gebeld door verschillende mensen die getuige waren van deze diefstal.

 

De dader was al snel uit het zicht van deze mensen. Echter waren er twee jongens (10 en 13 jaar) die heel slim de dader in de gaten hielden en hem volgden. Onderweg belden zij ook 112 en gaven keurig door waar zij waren en waar degene met de tas op dat moment was.

 

Vkak voor de politie ter plaatse was bij de jongens is de man met de tas een woning binnen gegaan. De jongens konden haarfijn vertellen welke woning dit was op de Zwaluwstaart te Drachten.

 

In de woning troffen wij inderdaad degene aan die de tas van de oudere dame had gestolen. Dankzij de jongens kon de politie de man aanhouden.

 

De 17 jarige verdachte is overgebracht naar het arrestantencomplex te Leeuwarden. Hij zit vast voor verhoor en onderzoek. De portemonnee van de vrouw troffen we bij hem aan evenals het geld wat hij eruit gehaald had. Dit is meteen teruggegeven aan de vrouw.

Over de fotograaf

mm

Archief Foto 112drachten

error: Content is protected !!