Hoofdnieuws Politie

Kinderen gooien tas op het terras en roepen ‘allahu Akbar’

Drachten- Zondag 15 oktober omstreeks 15.15 uur zijn drie jongens aangehouden op het Moleneind te Drachten. Dit betreffen twee 15 jarigen en een 16 jarige uit Drachten, Surhuisterveen en Buitenpost.De jongens hadden een tas met inhoud op een vol terras gegooid en riepen daarbij de Arabische kreet ‘allahu Akbar’ en renden snel weg richting het centrum van Drachten. De kreet ‘allahu akbar’ is bij veel terroristische aanslagen gebruikt door de daders vlak voor ze de daadwerkelijke aanslag pleegden.

Op het terras ontstond daarom ook enige paniek en er werd 112 gebeld. Een terrasbezoeker gooide uit reflex de tas het water in bij de haven met in het achterhoofd de gedachte dat er mogelijk een bom in zou kunnen zitten.

Na een korte zoekactie werden de jongens door de politie aangehouden vlakbij het terras. Al snel bleek het te gaan om een zeer misplaatste grap van het drietal. Zij betuigden meteen al spijt tegenover de politie. Een spel wat zij speelden waarbij ze elkaar uitdaagden om opdrachten uit te voeren was uit de hand gelopen.

Het ‘grappige’ drietal heeft de rest van de middag en avond op het bureau gezeten voor onderzoek, verhoor, gesprekken met ouders en dergelijke. Uiteindelijk hebben de ouders de jongens laat in de avond weer meegenomen naar huis. De uiteindelijke afhandeling gaat via het Openbaar Ministerie en zal voor de jongens verstrekkende consequenties hebben.

Over de fotograaf

mm

Archief Foto 112drachten

error: Content is protected !!