HoofdnieuwsPolitie

Marktplaatsverkoopster (62) opgelicht via WhatsApp; Wie herkent de pinner ?

Loading...

Opsterland- Een destijds 62-jarige vrouw werd begin 2021 opgelicht nadat zij spullen probeerde te verkopen via Marktplaats.De man die naderhand in Paterswolde het buitgemaakte geld opnam, is helaas nog niet herkend. Op donderdag 28 januari ontving het slachtoffer een bericht via WhatsApp over één van haar advertenties. Om er zogenaamd zeker van te zijn dat het slachtoffer de spullen zou versturen, vroeg de ‘koopster’ haar om een PostNL-verzendlabel aan te maken. Hiervoor stuurde de ‘koopster’ haar een link.

Nepwebsite

De verkoopster heeft op de link geklikt en kwam terecht op iets dat er heel geloofwaardig uitzag als een website van PostNL. Zij heeft daar allemaal gegevens ingevuld over zichzelf als afzender. Ook gaf ze desgevraagd een aantal details op met betrekking tot haar bankrekening.
De website leek steeds vast te lopen. Dat heeft het slachtoffer via WhatsApp aan de ‘koopster’ laten weten, maar die liet niets meer van zich horen.

Gebeld door de ‘bank’

Kort daarna werd de 62-jarige vrouw ook nog gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van haar bank. Deze persoon waarschuwde het slachtoffer dat criminelen aan haar rekening konden komen. Om haar geld veilig te stellen, moest mevrouw het overmaken naar een “veilige rekening”. Helaas echter belandde het overgemaakte geld op de rekening van een katvanger.

Wie herkend de pinner ?

In Paterswolde werd uiteindelijk het buitgemaakte geld, bijna 4.000 euro – opgenomen. Dat gebeurde bij een geldautomaat aan de Hoofdweg.

Loading...

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!