Drachten- In de afgelopen week zijn er meerdere pogingen tot inbraken geweest. De politie is opzoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord.Op 27 november omstreeks 05.00 uur is op de Claerkamp in Drachten ontdekt dat er ongewenst bezoek is geweest in de woning. De dader(s) konden de woning binnenkomen door een niet afgesloten deur. Uit de woning worden onder andere een smartphone, laptop en geld vermist.

Op vrijdag 1 december omstreeks 18.30 uur is een inbreker overlopen bij een bejaarde bewoonster door de thuiszorg op de Berglaan te Drachten. Signalement van deze persoon is: een man, tenger postuur, droeg donkere kleding, droeg een muts, ongeveer 1.70 centimeter. Bij deze inbraak is een bankpas buitgemaakt.

Op 3 december omstreeks 04.30 uur is een insluiper op het Paardepad in Drachten overlopen in een woning. Hij was binnengekomen via een niet afgesloten achterdeur. Signalement van de persoon is: licht getinte man, ongeveer 180 cm groot, normaal postuur, geen gezichtsbeharing, wolachtige muts op, mogelijke lange haren die onder de muts vandaan kwamen, donkere/donker blauwe jas aan van gladde stof, spijkerbroek. Wat er door de inbreker als buit is weggenomen, is niet bekend.

Op 3 december omstreeks 07.00 uur is een insluiper overlopen op het Spitael te Drachten. Bewoonster werd wakker toen er een onbekende man naast haar bed stond. Signalement van deze persoon; man, donkere kleding die rond de 1.85m lang was. Als buit heeft de inbreker een zegelring, smartphone, portemonnee en laptop weggenomen.

Ook werden er meerdere pogingen tot inbraak ontdekt. Op 30 november is een poging woninginbraak ontdekt bij een woning op de Nachtegaalstraat te Drachten. Wanneer dit heeft plaats gevonden is onbekend. Tussen 30 november 20.00 uur en 4 december 11.00 uur is er gepoogd in te breken in een woning op de Berglaan te Drachten. Tussen 2 december 14.00 uur en 3 december 07.30 uur is er gepoogd in te breken in een woning op De Petten in Drachten. Hierbij is schade aan een deur ontdekt.

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!