Gorredijk- Omstreeks 18.50 uur werden meerdere politie-eenheden, brandweerlieden en een ambulance gealarmeerd voor een verwarde man die zich schuil houd in een woning in Gorredijk.Er zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse bij het incident. Ook zijn er meerdere brandweerlieden uit voorzorg ter plaatse gekomen.

Er bevind zich een verwarde man op een zolder van een woning aan ‘t Leantsje. Inmiddels is de onderhandelaar van de politie ter plaatse om een gesprek aan te gaan met de verwarde man.
De man heeft gedreigd om een dieselbom af te laten gaan in de woning.

Meerdere woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Ook is een gedeelte van de straat afgezet.
Het arrestatieteam is momenteel onderweg naar het incident.

Update 20.15 uur


Het arrestatieteam is momenteel ter plaatse. Ook zijn er meerdere brandweerwagens aanwezig. Een tiental politie-eenheden bevinden zich rondom de woning.

Liander heeft de gasleiding en de stroom voorziening afgesloten in de hele straat. Hoe laat de woningen weer voorzien zijn van gas- en stroom is niet bekend.

Update 22.00 uur

Het arrestatieteam is de woning binnen gevallen en hebben de verwarde man aangehouden. De man is in verwarde toestand met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft een onderzoek ingesteld in de woning. Als er zekerheid is dat er geen giftige en gevaarlijke stoffen zijn, mogen de bewoners weer terug naar hun woning en zal de straat vrij gegeven worden.

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

Over de fotograaf

mm

Henk Stoelwinder

Fotograaf Gorredijk en omstreken

Over de fotograaf

mm

Nico Feenstra

Fotograaf: Drachten en omstreken

Over de fotograaf

mm

Raymon Roersma

Fotograaf Drachten en Omstreken

error: Content is protected !!