Meubelmaker licht oudere vrouw op voor meer dan €50.000 in Drachten

mm
Drachten – Op maandag 19 februari 2024 kreeg de politie een melding dat er een inwoonster van Smallingerland, van 79 jaar oud, zojuist was opgelicht voor meer dan 50.00 euro.
De politie heeft uiteindelijk de oplichter op heterdaad aangehouden na aanwijzingen van de familie van het slachtoffer. De politie heeft een onderzoek gestart. De aangeefster heeft verklaard opgelicht te zijn door de man die voor een meubelrestauratiebedrijf zou werken. De man zou aan de deur zijn geweest en vervolgens meerdere meubelrestauraties hebben verricht voor absurd hoge bedragen. De verdachte zou vervolgens een verhaal hebben verteld over “goederenbelasting” die over het tapijt betaald zou moeten worden en vervolgens is het slachtoffer nog eens 38.000 euro afhandig gemaakt.
Gelukkig was de familie van het slachtoffer alert en schakelde deze direct de politie in toen de “meubelmaker” weer aan de deur kwam.
De politie heeft na de aanhouding de rekeningen van de verdachte direct laten bevriezen en beslag op gelegd. De verdachte is verhoord en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Meest gelezen
error: Content is protected !!