Hoofdnieuws Politie

Man probeert Aldi te overvallen in Drachten [video]

Drachten- Donderdagmiddag omstreeks 16:25 uur kreeg de politie een melding dat een man een overval wilde plegen bij de Aldi aan de Leidijk. Toen meerdere eenheden van de politie ter plaatse waren, bleek de man al te zijn vertrokken. De politie is gelijk begonnen met een zoekactie. De man heeft met een mes lopen zwaaien in de winkel. Volgens omstanders droeg de man een masker en probeerde hij de kassa te openen door er met een mes op te prikken. Hij is er uiteindelijk vandoor gegaan zonder iets buit te maken.

De politie en de recherche hebben een onderzoek gestart in- en om de winkel. Na een korte zoekactie wist de politie de mogelijke verdachte in een woonwijk aan te houden. De man is bij de poging tot een overval gewond geraakt aan zijn hand. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De hondengeleiders zijn ter plaatse gekomen en hebben in de wijde omgeving gezocht. Mogelijk werd er gezocht naar het mes die de verdachte heeft gebruikt. Of het mes ook is aangetroffen, is niet bekend.

Verzoek buurbewoners
De politie heeft laten weten dat ze in de omgeving niks hebben gevonden. Er werd gezocht naar: een mes, een (rug)tas en een sjaal met witte accenten. Het verzoek van de politie is dan ook; mochten buurtbewoners (omgeving de Petten, de Hage of de Bank) dit aantreffen, raak het niet aan en bel de politie.

Over de fotograaf

mm

Maurice Hamming

Fotograaf Drachten en omstreken

Over de fotograaf

mm

Willem Veenstra

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!