Brandweer Hoofdnieuws

Oefening brandweer in de nieuwe Pop-up Store in Drachten

Drachten – Dinsdagavond werd er door de brandweer een grootschalige oefening gehouden op het Raadhuisplein.In een pand aan het Raadhuisplein was brand ontstaan. Tijdens de brand waren er nog meerdere personen aanwezig in het pand. Deze personen (poppen) zijn door de brandweer uit het pand gehaald en veilig naar buiten gebracht. Ook was er nog een lotusslachtoffers die op het balkon stond. Deze is doormiddel van de ladderwagen van het balkon gehaald.

Door de brandweer was het pand ook vol rook gezet. Dit werd gedaan om het zo echt mogelijk te laten lijken. Toen de brandweer klaar was met de oefening, konden de aanwezige toeschouwers ook een kijkje nemen om te zien hoe het is als je woning vol rook staat.

Er waren zo’n 50 toeschouwers aanwezig. Ook was er nog een spel te doen. Hierop konden deelnemers vragen beantwoorden over de brandveiligheid en hoe je brand kunt voorkomen. Morgen, 4 april 2018, opent de brandweer de officiële pop-up store.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen bij ons vorige artikel; Pop-up store brandveiligheid in het centrum van Drachten .

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

Over de fotograaf

mm

112Drachten

Redacteur 112Drachten

error: Content is protected !!