Drachten- Morgen (2 december) verstuurt de Nederlandse overheid een NL Alert-controlebericht.Als je dit bericht ontvangt, weet je zeker dat jouw smartphone goed is ingesteld. Ook wordt het bericht getoond in de bus, tram en metro.

NL Alert-controlebericht 2 december 2019

Twee keer per jaar verstuurt de Nederlandse overheid een NL Alert-controlebericht. Hiermee controleert men of smartphones goed staan ingesteld om berichten te ontvangen, mocht er echt iets aan de hand zijn. Om 12:00 uur stipt gaat de test van start. Naast een melding op je mobiel, krijg je het bericht ook te zien op digitale reclameschermen en vertrekborden in het openbaar vervoer.

Waarschijnlijk ontvang je al jarenlang NL Alert-controleberichten op je smartphone. Heb je onlangs een nieuwe telefoon gekocht? Dan kan het geen kwaad om het morgen eventjes in de gaten te houden.

Handmatig instellen is meestal niet nodig, maar soms glipt het bericht er tussendoor. Neem in dat geval even een kijkje op NL Alert om je telefoon in te stellen.  Doe dit voor het bericht van morgen, want dan kun je controleren of je toestel goed staat ingesteld.

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!