HoofdnieuwsPolitie

Plaats delict dodelijk schietincident Boelenslaan opgeheven; auto geborgen

Loading...

Boelenslaan- Afgelopen nacht heeft er een dodelijk schietincident plaats gevonden in de weilanden aan de De Fjouwer Roeden.Bij het schietincident kwam een 28-jarige man uit Boelenslaan om het leven. Dronebeelden laten zien dat de achtervolging ook plaats heeft gevonden in het weiland. De agenten openden het vuur op de man en hij werd daarbij dodelijk geraakt. De beelden laten zien dat auto het weiland is in gereden meerdere keren heeft gedraaid in het gras en vervolgens tot stilstand is gekomen in de bosschages.

Achtervolging

De politie wilde afgelopen nacht de 28-jarige automobilist uit Boelenslaan controleren ter hoogte van Quatrebras. De 28-jarige man stopte niet, maar ging er vandoor. Tijdens de achtervolging stopte de 28-jarige man op de Fjouwer Roeden in Boelenslaan.  Toen agenten hem wilden benaderen, reed de 28-jarie man op hen in. In reactie daarop, is er op de man geschoten. De man raakte ernstig gewond en overleed ter plekke.

Onderzoek

De betrokken agenten raakten niet gewond. Zij zijn opgevangen op het politiebureau en team collegiale ondersteuning is ingeschakeld. Op de plaats delict is vandaag uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat er is geschoten door de politie, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen het incident onderzoeken. In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek.

Berging

Rond 17:00 uur heeft berger Bcf de zwaar beschadigde auto uit de bosschages gehaald en vervolgens geborgen.

Loading...

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!