HoofdnieuwsPolitie

Politie breidt uit en verhuist diverse diensten naar Drachten

DRACHTEN – De politie in Noord-Nederland gaat een aantal ondersteunende diensten verhuizen naar efficiëntere nieuwbouw in Drachten.

Onder andere de afdeling Forensische Opsporing, het Ketenbeslaghuis en het Regionaal Service Centrum worden straks ondergebracht in vier nieuwe locaties op het bedrijventerrein Azeven Noord.

De nieuwbouw en verbouw vindt plaats in het gebied waar nu ook al de Meldkamer Noord-Nederland staat. Met de verhuizing van de ondersteunende diensten wil de politie een efficiencyslag slaan.

Omdat in de panden in Drachten vooral ondersteunende diensten komen te zitten, zullen de meeste mensen weinig merken van deze verhuizing van de politie. Er zijn ook wijzigingen in de panden van basisteams, die soms wel een publieksfunctie hebben. Marieke Nell (Hoofd Bedrijfsvoering van politie Noord-Nederland) benadrukt dat daarbij de dienstverlening altijd zwaar mee wordt gewogen: “Zo is er bijvoorbeeld recent in het Friese Koudum besloten om het bureau daar te verkopen aan de gemeente.
Het grote bureau werd weinig gebruikt en dus stoten we het af, maar huren we een klein stukje terug waar de wijkagent kan zitten of waar mensen op afspraak welkom zijn voor bijvoorbeeld een aangifte.” Daarnaast zit dienstverlening niet in stenen volgens Nell: “Aangiftes worden steeds vaker digitaal of bij iemand thuis opgenomen, dat hoeft niet meer altijd op een bureau. Als politie bewegen we daarop mee en passen waar nodig ook onze huisvesting daarop aan.”

mm
Fotograaf Drachten en Omstreken

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!