Hoofdnieuws Politie

Politie controleert busje op A7; hennep apparatuur aangetroffen

Terwispel- Donderdagochtend reed de politie op de A7 toen hen een bestelbus opviel. De bus viel op doordat deze te zwaar beladen leek. Daarom werd de bestuurder, een 32-jarige inwoner van Amsterdam, staande gehouden om dit te controleren.Vervolgens werd de bestelbus naar de dichtstbijzijnde weegbrug gedirigeerd. Er werd maar liefst 6880 kilogram gewogen. Dat betekent een overbelading van 96%.
Hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.

Toen de bestuurder, die in eerste instantie niet echt hieraan mee wilde werken, de laadruimte open had gemaakt, bleken er allemaal spullen in te liggen welke gebruikt kunnen worden voor het opzetten van een hennepkwekerij. Zo lag er een flinke hoeveelheid potgrond, assimilatielampen, kweekbakken, een dompelpomp en een water/lucht en warmtepomp.

Hierop werd de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd bij de man een hoeveelheid geld in zijn kleding aangetroffen, welke in beslag werd genomen. De betrokken bestelbus en de aangetroffen goederen zijn uiteraard ook in beslag genomen.

Over de fotograaf

mm

Politie

error: Content is protected !!