Politie pakt benzinedieven

mm

TERWISPEL – In de nacht van dinsdag op woensdag kwam om 03.30 uur bij de politie een melding binnen dat bij een tankstation langs de A7, ter hoogte van Terwispel, getankt was en dat er niet betaald was. De auto zou richting Groningen gereden zijn. Het ging om een grijze Opel.

Het kenteken wat de pompbediende had genoteerd bleek te horen bij een grijze Opel. Echter bleek uit onze systemen dat de kentekenplaten op 24-12-2016 gestolen waren. Van de pompbediende hadden de politie een goed signalement gekregen van de personen die bij de diefstal betrokken waren.

De politie van Drachten is richting Groningen gereden en zag vlak voor het Julianaplein een grijze Opel rijden. Met behulp van politie Groningen is de auto aan de kant gezet op de N370 (Laan 1940-1945) te Groningen. In de auto zaten personen die aan het signalement van de pompbediende voldeden.

Daarop zijn alle drie inzittenden aangehouden ter zake diefstal brandstof. In de auto is ook nog een jerrycan met brandstof aangetroffen welke mogelijk ook van diefstal afkomstig is.

Het drietal uit Groningen ,twee mannen en een vrouw, van 29, 33 en 21 jaar zijn ingesloten te Leeuwarden voor verhoor en onderzoek. De auto en jerrycan zijn in beslag genomen

Meest gelezen