BOORNBERGUM – De politie van Drachten geeft een herhaalde waarschuwing voor Engels sprekende mensen die diensten aanbieden.Er wordt gewaarschuwd voor Engelssprekende mensen in auto’s voorzien van Britse nummerplaten die allerlei diensten aanbieden. Het gaat voornamelijk om het asfalteren van opritten, kluswerk en dergelijke. Vanmorgen werd er een melding gedaan bij de politie dat deze mensen opnieuw op pad zijn. Deze melding werd gedaan vanuit Boornbergum.

De kwaliteit van werk die deze mensen leveren is zeer discutabel. Voor aanvang van de klus vraagt men een kleine prijs. Echter na afronding van de werkzaamheden is de prijs gestegen tot een torenhoog bedrag wat soms op een zeer onaangename manier geëist wordt door deze mensen. Dit is al meerdere mensen overkomen.

Het advies van de politie is om zeer terughoudend te zijn in het aannemen van deze diensten. Terughoudendheid wordt ook gevraagd aan de campingeigenaren. Deze mensen trekken van camping naar camping. “Vorig jaar hebben wij veel bemoeienis met deze groep gehad aangaande overlast en betalingsproblemen tijdens het verblijf op een camping”.

Afgelopen week zijn er al meerdere meldingen binnengekomen vanuit heel Noord-Nederland aangaande deze Engelssprekende mensen.

Over de fotograaf

mm

Politie

error: Content is protected !!