Hoofdnieuws Politie

Politiehond helpt inbreker vangen in Drachten; 17-jarige Drachtster aangehouden

Drachten- Afgelopen nacht omstreeks 04.30 uur kreeg de politie van Drachten een melding van een inbraak alarm bij een opticien op de Noorderbuurt.Toen de politie ter plaatse kwamen zagen zij een persoon op het dak van de winkel lopen die er snel vandoor ging in de richting van de Oudeweg.

In de steeg verloor de politie in eerste instantie de persoon uit het zicht. Maar doordat de agenten met twee auto’s tactisch naar de melding waren gereden wisten zij dat de persoon zich tussen de Noorderbuurt en Oudeweg moest bevinden en zich mogelijk verstopt had.

In tussentijd vonden agenten bij de winkel een brillenkoker en een portemonnee ter hoogte waar de verdachte was gezien op het platte dak. In de portemonnee zat een identiteitsbewijs van een 17- jarige jongen uit Drachten. Nadat een hondengeleider ter plaatse was gekomen, was voor de verdachte het spel snel uit. Binnen een paar seconden viste de hond de verdachte uit de bosjes.

Bij de aanhouding met de hond is de verdachte gewond geraakt.Hij is door ambulancepersoneel behandeld voor zijn bijtwonden en daarna overgebracht naar arrestantencomplex te Leeuwarden.

In de loop van de dag wordt de 17-jarige Drachtster verhoord. De aangetroffen portemonnee was van de 17-jarige drachtster. De brillenkoker was afkomstig uit de winkel. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan van de inbraak.

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!