HoofdnieuwsPolitie

Scooterdief aangehouden door burger op de Tijen in Drachten

Loading...

Drachten- Omstreeks 16:50 uur probeerde een 16-jarige Drachtster een scooter te stelen in de Noorderbuurt.De scooter stond gestald voor de Kpn winkel en stond niet op het stuurslot. De eigenaresse had wel zicht op de scooter toen de tiener de scooter probeerde te stelen. De jonge dief schrok van het aanspreken en liet de scooter vallen en sloeg op de vlucht. Twee dames renden achter de scooterdief aan en alarmeerde direct de politie.

De dames wisten foto’s te maken van de scooterdief en gingen terug naar de locatie om te melden dat de dader zich ophield in het Thalenpark. Een burger is toen richting het park gefietst om de scooterdief aan te spreken. Toen de burger de scooterdief aansprak sloeg hij op de vlucht en rende de woonwijk in. Na een korte achtervolging kon de burger de scooterdief aanhouden op de Tijen en overdragen aan de politie.

De jonge scooterdief is vervolgens aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. De scooterdief wordt diefstal en vernieling van de scooter ten laste gelegd.

Loading...

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!