Drachten- Een forse wolkbreuk boven Drachten zorgt voor veel wateroverlast.Aan het begin van de avond ontstond er een forse wolkbreuk in Drachten. In eerste instantie bleek de riolering het te houden, totdat de regen alleen maar erger werd. De brandweer kreeg meerdere meldingen van wateroverlast en rukte hierbij met meerdere voertuigen uit.

De eerste melding kwam vanuit De Lawei in Drachten. In de ontvangstruimte, de Hopper en in de kelders stond zoveel water dat de brandweer werd gealarmeerd. De eerste inspectie werd door het personeel zelf gedaan die met een ladder het dak op zijn geklommen. De brandweer is ook ter plaatse gekomen om te kijken of er wat tegen de extreme wateroverlast was te doen. Personeel van De Lawei hebben met man en macht geprobeerd om de wateroverlast tegen te gaan. Hierbij werden op plekken waar het lekte emmers en bakken neergezet. Op andere locaties werd gedweild om zo te voorkomen dat het water zich verder zou uitbreiden.

De Albert Heijn op het Kiryat Onoplein heeft de deuren gesloten voor hun klanten in verband met de veiligheid. Het water stroomt mogelijk langs de meterkast en daarom is het niet veilig om de klanten langer in de winkel te houden. De brandweer is ter plaatse gekomen om te kijken hoe ernstig de situatie was.

De hulpdiensten en de gemeente laten weten dat iedereen voorzichtig moet rijden. Dit komt doordat er zoveel water in het riool komt dat putdeksels los kunnen schieten. Op meerdere locaties in Drachten staat het water net zo hoog als de stoeprand. Door dat de regen zich nog enige tijd laat zien loopt het water op sommige plekken erg langzaam weg.

Update 18:30

De gemeente heeft zojuist de Langewest in Drachten afgesloten. Dit werd gedaan omdat het riool het water niet aan kan. Tot hoe laat de weg is afgesloten is nog onbekend.

Update: 19:00

Zwembad de Welle is tot morgen middag 13:00 uur gesloten ivm wateroverlast in het pand. Dit laat Zwembad de Welle weten via Twitter.

Update: 19:45

Op het Museumplein is de brandweer met drie voertuigen ter plaatse voor wateroverlast in het Museum.

De brandweer is druk bezig om het water uit het pand te pompen. Stichting Salvage is opgeroepen om de schade op te nemen in het museum.

 

Over de fotograaf

mm

112Drachten

Fotograaf: Drachten en omstreken.

Over de fotograaf

mm

Maurice Hamming

Fotograaf Drachten en omstreken

Over de fotograaf

mm

Willem Veenstra

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!