Hoofdnieuws

Verkeerschaos op de A7 door landelijke actiedag van de boeren tegen de stikstofplannen

Drachten-Boeren in het hele land zullen vandaag protestacties houden tegen de nieuwe stikstofmaatregelen van het kabinet.

De boeren verzamelden rond 09:00 uur bij Veenstra Mechanisatie zodat om 10:00 uur langzaam aan richting Beetsterzwaag kon worden gereden. Om tien uur vertrok ook een stoet trekkers de A7 op richting Drachten en blokkeerden twee vrachtwagens van Campina de A7 bij Tjalleberd.

Drachten

De Mobiele Eenheid heeft tijdelijk bij de rotonde op de Zuiderhogeweg de trekkers tegen gehouden om de A7 op te gaan. De boeren hebben de afspraak gemaakt met de politie dat alle trekkers door mochten rijden maar niet de A7 op zouden rijden. Een tijdje hebben de trekkers op de oprit gestaan en zijn vervolgens als nog de A7 opreden richting Heerenveen.

File

Door de landelijk actie van de boeren ontstond er tientallen kilometers file tussen Groningen en Heerenveen.

Waarom A7

De A7 loopt midden door Natura2000 gebied Van Oordt’s Mersken. Door voor oponthoud te zorgen op deze snelweg willen de boeren de burger laten zien dat iedereen gewoon hierdoor kan razen en racen terwijl de boeren stil moeten blijven staan. Bijkomend voordeel is dat als er langzaam gereden wordt er meer oog is voor het natuurgebied.

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!