Branden Hoofdnieuws

Video: Camper en coniferenhaag verwoest brand op de Stationsweg in Drachten

Drachten- De brandweer werd zaterdag op zondag om 03:44 uur  gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Stationsweg.De bewoner kwam na een avondje stappen thuis, en zag dat midden in de camper een brand was ontstaan. Hierop belde de bewoner direct 112. Het duurde niet lang of de vlammen sloegen al uit de camper. De politie zorgde er voor dat de auto van de bewoner aan kant werd gezet om de brandweer ruimte te geven voor het blussen.

Het vuur sloeg snel om zich heen, waardoor ook een coniferenhaag ging branden. De ter plaatse gekomen brandweer is direct begonnen te blussen met one 7 en lage druk. De brandweer zette alles op alles om overslag te voorkomen naar de naast gelegen woning en schuur. Bij de brand kwam veel de rook en vliegvuur vrij. De zijdeur van de camper werd met behulp van een spreider verwijderd omdat er mogelijk nog gasflessen in de camper stonden. De brandweer trof na het verwijderen van de deur geen gasflessen aan in de camper aan. Wel lag de camper stampvol met kleding. Door brand was er ook schade ontstaan aan de woning.

De forensisch opsporing van de politie doet zondag onderzoek na de toedracht van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

 

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!