Drachten- Gistermiddag, 4 oktober, zijn vijf verdachten aangehouden op verdenking van inbraak op twee verschillende adressen.Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat drie jongens geprobeerd hadden een woning binnen te komen op de Noorderdwarsvaart. In deze woning was op dat moment een 17 jarig meisje aanwezig die helemaal in paniek raakte. Nadat zij gestoord waren vluchten zij richting de Zuiderdwarsvaart. Ook zijn de jongens een leegstaand pand binnen geweest op de Noorderdwarsvaart. Doordat de melder een signalement gaf kon de politie na een korte zoektocht alle drie de jongens aanhouden op de rotonde Zuiderdwarsvaart met de Splitting.

De aangehouden jongens betreffen een 14 jarige uit Oosterwolde, 16 jarige uit Oudehaske en een 15 jarige uit Drachten. Na de aanhouding zijn zij overgebracht naar arrestantencomplex te Leeuwarden voor verhoor en onderzoek.

Omstreeks 15.45 uur kwam er een melding vanaf de Engwerd  dat de bewoners aldaar een tweetal inbrekers had overlopen bij hun woning. De bewoners konden één van hen vasthouden. De tweede was de wijk in gevlucht. Het is nog onbekende of ze buit hebben gemaakt. Na een burgernet actie kon ook de gevluchte man worden aangehouden op De Slag in Drachten.

De aangehouden verdachten betreffen een 18 jarige man uit Drachten en een 18 jarige zonder vaste woon en verblijfplaats.  Ook zij zijn ingesloten voor verhoor en onderzoek.

Over de fotograaf

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken

error: Content is protected !!