Eastermar- In de vroege ochtend van zaterdag 16 september zijn er, tijdens een gezamenlijke actie van de Politie Noord-Nederland, de NVWA en Hengelsport Fryslan, 2 visstropers aangehouden op het water van de Leijen onder Eastermar.De mannen hadden de avond ervoor aaldobbers, bedoeld om paling te vangen, uitgezet op de Leijen. Toen ze de volgende ochtend de dobbers weer binnen hadden gehaald werden ze aangehouden. Het vissen met aaldobbers is alleen toegestaan door beroepsvissers.
In totaal werden 37 aaldobbers, 13 stuks levende paling en een kruisnet in beslag genomen. De paling werd weer teruggezet in het water van de Leijen.

Het beleid van de Overheid is gericht op de bescherming van inheemse vissoorten en een ecologisch verantwoorde visstand. Om te voorkomen dat vissoorten (waaronder de paling) uitsterven, gelden er diverse specifieke beschermende maatregelen en verboden voor deze vissoorten.
Door regelmatig controle’s uit te voeren wordt geprobeerd visstroperij terug te dringen en te ontmoedigen. Overtredingen kunnen leiden tot forse boete’s of zelfs gevangenisstraf.

Over de fotograaf

mm

112Drachten

error: Content is protected !!