Woning volledig verwoest door brand op de Hooizolder in Drachten; Bewoner gewond

mm

Drachten- De brandweer werd vanmiddag rond 17:33 uur gealarmeerd voor een schuurbrand achter een woning op de Hooizolder.

De buren hebben nog een blus poging ondernomen maar door de enorme hitte en de rook moesten ze de bluspoging staken. Door dat de brand uitslaand was werd er snel opgeschaald naar middelbrand. Door de enorme vuurzee was er geen houden aan en sloeg de brand over naar de woning. De meldkamer schaalde daarom op naar grote brand. Korpsen uit Beetsterzwaag, Gorredijk, Ureterp en Burgum kwamen ter plaatse om samen met Drachten de brand te bestrijden. De brandweer kon niet voorkomen dat de volledige woning uitbrandde.

Gewonde:

De persvoorlichter van brandweer Fryslân laat weten dat de bewoner gewond is geraakt bij de brand en met brandwonden overgebracht is naar het ziekenhuis.

Stoplijn;

Rond 18.00 uur laaide het vuur op zolder weer op. De brand woede rustig door in het isolatiemateriaal. De brandweerlieden hebben het dak gesloopt om een stoplijn te creëren en hebben vervolgens brand geblust van uit de hoogwerker. Door de brand is één woning volledig uitgebrand en hebben de overige woningen sloop en waterschade.

Hoe laat het seinbrandmeester wordt gegeven is op dit moment onbekend.

mm

srfotografie

Fotograaf Drachten en omstreken
Meest gelezen
error: Content is protected !!